IMPORTANT NEWS ! ! ^O^

Hey there ! Follow my IGShop @jesterwardrobe ya \^O^/
Instagram

Thursday, 6 September 2012

Chef Talk : Best Book For Culinary Student




Hi! Rindu sangat nak berblog ni :) Eira tengah dalam process menyiapkan assignment kedua untuk subjek Larder and Production. Tajuk kali ni Basic Mother Sauce.

Eira paling menyampah cari bahan untuk assignment dekat Google!! Eira lebih suka pergi library cari buku. Buku memudahkan pencarian. Kalau Google nanti ke Facebooklah~ Twitterlah~ Tak gitu? HEHE! Gedik jekan :D

Untuk assignment ni Eira pakai 3 buah buku tapi buku paling best ' Understanding Food Principles and Preparation by Amy Brown'. Dalam buku ni bukan saja ada isi yang best untuk assignment Eira tapi sangat bagus untuk dibaca mestilah! dan juga dibuat bahan rujukan. Sebab apa?!

Okay! Dalam buku ni ada pasal Food Science & Nutrition, Food Service, Food Items and Dessert & Beverages :)

Bukan ke kita pelajar Culinary memerlukan semua ni? HEHE! Ya! Eira tahu buku ni taklah perfect tapi sedikit sebanyak membantu daripada sesetengah buku daripada depan ke belakang daripada belakang ke depan pun sometimes nak bakar pun ada sebabnya apapun tadak! :D HEHE! Maksudnya macam apa yang kita nak tak ada :'(

Bak kata, Martha M. O'Gorman dari Northen Illinois University, "Students find this book easy to read and understand". (ada lagilah ayat dia... ^^)
 
Pada Eira buku ni agak menarik tapi terpulang kepada pelajar tulah~
Eira hanya berkongsi :)
Selamat belajar! Ceh... :P

I'm Outta Control! Always as Jester940627 :)